FIGYELEM! A MicroCoinnak és a fejlesztő csapatának nincs köze a Mikron nevű ICO-hoz!

Discord tárca

Innen: MicroCoin Wiki

Mire való a Discord tárca

A Discord tárcával a MicroCoin Discord chat szerverén tudod kezelni a MicroCoinjaidat. Lehetőséged van coint fogadni, utalni és egyeneget lekérdezni és pár extra funkciót is tartogat.

Biztonsági figyelmeztetés

A Discord tárca használata során egy szerveren tárolódik a privát kulcsod. Bár titkosítva tároljuk mégsem nálad van, ezért ne tárolj sok coint ezen a számlán!

Használat

A használathoz csatlakoznod kell a Discord szerünkhöz és a következő parancsokat add ki bármely csatornában, vagy írd meg közvetlen az MCCWallet robotnak.

Amikor egy csatornában adsz ki parancsot, szükséges a parancsok elé a @MCCWallet, azaz meg kell szólítani a robotot. Ha közvetlen üzenetet írsz neki, akkor ez elhagyható.

Parancsok lekérdezése

A parancsokat a @MCCWallet segítség parancs segítségével kérdezheted le.

MicroCoin Discord wallet - segítség.jpg

Számla nyitása

Új számlát a @MCCWallet start paranccsal tudsz nyitni. Ekkor a robot válaszban megírja a számlád számát.

Egyenleg lekérdezése

Az egyenleg lekérdezése a @MCCWallet egyenleg paranccsal lehetséges. Válaszban a robot megírja, hogy mennyi az egyenleged.

Utalás indítása

Utalást indítani a @MCCWallet küld összeg számla paranccsal lehetséges. Például, ha a 0-10 számlára szeretnénk 100 coint küldeni, akkor a @MCCWallet küld 100 0-10 parancsot kell kiadni. A számla száma helyett megadhatjuk a számla nevét is. Lehetséges utalni közvetlen Discord felhasználóknak is, ha ők már rendelkeznek discord számlával. Ekkor a @MCCWallet küld összeg @Felhasználó parancsot kell kiadni. Ha például Pethical-nak szeretnél 50 coint utalni, akkor add ki a @MCCWallet küld 50 @Pethical nevet.

Privát kulcs lekérdezés

A privát kulcsodat a PK paranccsal tudod elkérni, amit utána be tudsz importálni az Asztali Tárcába. Ez egy speciális parancs amelyet csak közvetlen, privát üzenetben írhatsz meg a robotnak. Ha nem így teszel figyelmeztet erre és nem írja meg a privát kulcsot. A @MCCWallet nem szükséges amikor privát üzenetet küldesz a robotnak.

Miután beimportáltad a privát kulcsodat az asztali tárcába, lehetőséged van a számla privát kulcsát megváltoztatni. Ha ezt megteszed, többé nem tudod discordon kezelni a számládat, csak asztali tárcában!

Időjárás lekérdezése

Ez egy extra funkció. A parancs formátuma @MCCWallet időjárás város. Például megtudhatjuk Debrecen időjárását, ha kiadjuk a @MCCWallet időjárás Debrecen parancsot. A szolgáltatás díja 1 MCC + 0.0001 bányász költség, tehát összesen 1.0001 MicroCoinba kerül ami a Discord számládról kerül levonásra.

Összefoglalás

Parancs Funkció Példa
START Számla nyitása @MCCWallet Start
EGYENLEG Egyenleg lekérdezése @MCCWallet Egyenleg
KÜLD ÖSSZEG Cél Utalás @MCCWallet küld 100 0-10
PK Privát kulcs lekérdezése PK
IDŐJÁRÁS VÁROS Időjárás lekérdezése @MCCWallet időjárás Szeged
Kis és nagybetű nem számít