FIGYELEM! A MicroCoinnak és a fejlesztő csapatának nincs köze a Mikron nevű ICO-hoz!

Messenger tárca

Innen: MicroCoin Wiki

Mire való az Messenger tárca

A Messenger tárcával Messengeren keresztül tudod kezelni a MicroCoinjaidat. Lehetőséged van coint fogadni, utalni és egyeneget lekérdezni.

Biztonsági figyelmeztetés

A Messenger tárca használata során egy szerveren tárolódik a privát kulcsod. Bár titkosítva tároljuk mégsem nálad van, ezért ne tárolj sok coint ezen a Számla számlán!

Használat

A használathoz csatlakoznod kell a Messenger robothoz és a következő parancsokat add ki, vagy válassz a menüből.

Számla nyitása

Új Számla nyitásához kattints a "Számla nyitása" gombra, ekkor a robot elkészíti neked a számlát és megírja neked a Számla számát. Mindenkinek csak egy Számla számlája lehet Messengeren, ha később újra megnyomod ezt a gomobot, akkor nem készül új [[számla], hanem a meglévő számlád számát adja vissza a robot.

Egyenleg lekérdezése

Az egyenleged lekérdezéséhez kattints az "Egyenleg lekérdezése" gombra. Ekkor a robot megírja a számlaszámodat és az egyenlegedet.

Utalás indítása

Utalás indításához kattins az Utalás indítása gombra. Ekkor a robot bekéri tőled a számlaszámot, az összeget, majd kér egy megerősítést tőled mielőtt a kért összeget átutalná. Vedd figyelembe, hogy az utalás költsége 0,0001 MCC, amit a bányászok kapnak meg!

Privát kulcs lekérdezés

A számlához tartozó Privát kulcs privát kulcsot a "Privát kulcs" gomb megnyomásával tudod elkérni. Ezt utána be is tudod importálni az Aszatli Tárca Asztali tárcába.

Miután beimportáltad a privát kulcsodat az asztali tárcába, lehetőséged van a számla privát kulcsát megváltoztatni. Ha ezt megteszed, többé nem tudod Messengeren kezelni a számládat, csak asztali tárcában!