FIGYELEM! A MicroCoinnak és a fejlesztő csapatának nincs köze a Mikron nevű ICO-hoz!

SMS tárca

Innen: MicroCoin Wiki

Mire való az SMS tárca

Az SMS tárcával bármilyen SMS üzenetek küldésére és fogadására alkalmas telefonkészülékkel tudod kezelni a MicroCoinjaidat. Lehetőséged van többek között coint fogadni, utalni és egyeneget lekérdezni.

Biztonsági figyelmeztetés

Az SMS tárca használata során egy szerveren tárolódik a privát kulcsod. Bár titkosítva tároljuk, mégsem nálad van, ezért ne tárolj sok coint ezen a számlán!

Használat

A használathoz először is szükséged lesz egy SMS képes telefonra (mobiltelefon). Az alább említett parancsokat kell elküldened a +36 70 71 77 899 alapdíjas, magyarországi telefonszámra.

Parancsok lekérdezése

Az elérhető parancsok lekérdezéséhez küld el a SEGITSEG szót SMS-ben és válaszban megkapod a parancsokat és a rövid magyarázatukat.

Számla nyitása

Mielőtt elkezdenéd használni a tárcát szükséged van egy MicroCoin számlára. Számla nyitásához küld el a START szót SMS-ben és válaszban megkapod az új számlád számát.

Egyenleg lekérdezése

Az egyenleged lekérdezéséhez nincs más dolgod, mint elküldeni a EGYENLEG szót SMS-ben. Válaszban megkapod a számlád számát és az aktuális egyenlegedet.

Utalás indítása

Ha rendelkezel elegendő MicroCoinnal lehetőséged van utalni. Utalni számlaszámra és számlával rendelkező telefonszámra tudsz. Utaláshoz küld a KULD összeg cél parancsot SMS-ben. Ha a 0-10-es számlára szeretnél 30 coint utalni, küld el a KULD 30 0-10 parancsot. Ha a +36201234567 telefonszámra szeretnél 30 coint küldeni küld el SMS-ben a KULD 30 +36201234567 parancsot.

Csak olyan telefonszámra tudsz utalni amely már rendelkezik hozzárendelt számlával

Privát kulcs lekérdezés

A számlához tartozó privát kulcsot megkaphatod, ha elküldöd SMS-ben a PK parancsot. A visszakapott privát kulcsot be tudod importálni az Asztali tárcába és utána ott is tudod kezelni a számládat.

Miután beimportáltad a privát kulcsodat az asztali tárcába, lehetőséged van a számla privát kulcsát megváltoztatni. Ha ezt megteszed, többé nem tudod SMS-ben kezelni a számládat, csak asztali tárcában!

Parancsok összefoglalva

Parancs Funkció Példa
SEGITSEG A parancsok lekérdezése SEGITSEG
START Számla nyitása Start
EGYENLEG Egyenleg lekérdezése Egyenleg
KULD ÖSSZEG Cél Utalás Kuld 100 0-10
PK Privát kulcs lekérdezése PK